OPEN CALL fluidity ~~ płynność w Mediatece MeMo // nabór do 12 maja

Kategoria Warsztaty
Wydarzenie od 26.04.2024 do 12.05.2024
W godzinach od 10:00 do 22:00
Zaloguj się
50
Dostępnych miejsc
50
Miejsc łącznie
✨OPEN CALL✨

fluidity ~~ płynność
W czerwcu 2024 tęcza porzuci swoje wyraźne granice i obnaży się w mocy gradientu, odkrywając niejednoznaczność wszystkiego, stapianie się różnic i nieustającą zmienność.
Wzburzone zrywamy tamy. Rozmywamy granice między Starym i Nowym, Znanym i Nieznanym, Mną i Tobą, pozwalając sobie na swobodny przepływ. Integrujemy się sami ze sobą, by móc zjednoczyć się we wspólnocie.
 
PŁYN - każda substancja, która może płynąć, charakteryzuje się wielką łatwością zmieniania wzajemnego położenia poszczególnych elementów nawet wobec niewielkich sił, w wyniku czego może swobodnie przemieszczać się, przepływać.
 
PŁYN DOSKONAŁY - nielepki i nieściśliwy. W płynie idealnym nie dochodzi do tarcia wewnętrznego między sąsiadującymi ze sobą warstwami. Płyn idealny nie przykleja się do opływanych sztywnych ścianek, lecz może ślizgać się po nich w sposób doskonały.
 
ZŁÓW Z POTOKU SŁÓW
płynna połączona zjednoczona kapiąca zintegrowana lekka zalana ruchoma lepka mokra zmienna niejednoznaczna krucha inna eteryczna połyskująca zwiewna miękka przepływająca elastyczna nieustająca rozmyta swobodna stopiona przelana seksualna solidarna wspólna lejąca ruchoma migotliwa transparentna jak z płatka spływająca wzburzona wieczna
 
❗️Deadline zgłaszania prac: 12.05.2024 23:59❗️
Wyniki: 15.05.2024
Gdzie: wystawy@memo.lodz.pl
Czas trwania wystawy: 21.05 – 09.06
Każda zgłaszająca się osoba otrzyma mailową informację zwrotną, potwierdzającą otrzymanie zgłoszenia. Jeśli nie otrzymasz takiej wiadomości w ciągu 5 dni od wysłania zgłoszenia, skontaktuj się z nami pod adresem kontakt@memo.lodz.pl.
 
Link do wydarzenia na facebook'u: https://fb.me/e/3BREODA3M
 
Tekst kuratorski: Alicja Baron
Opieka artystyczna: Anna Kidoń

Używamy cookies w celach funkcjonalnych, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z witryny. Dowiedz się więcej o cookies.